PR’s

100 meter: 11.40
300 meter: 26.77
500 meter: 40.10
1000 meter: 1.19.54
1500 meter: 1.59.46
3000 meter: 4.22.40
5000 meter: 8.05.82

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Marit Steunenberg en ik schaats bij Gewest Fryslân FTC. Ik ben 23 jaar oud en werkzaam als wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Heerenveen. Hier heb ik een klein contract, zodat ik mijn werk nog goed kan combineren met schaatsen.

Op mijn zevende ben ik al begonnen met schaatsen. Eerst deed ik alleen aan shorttrack, daarna een combi met langebaan en als B1 junior heb ik de stap gemaakt om volledig over te stappen naar langebaanschaatsen. Het mooie aan langebaanschaatsen, vind ik, is dat altijd de snelste wint.

Ik ben begonnen in de baanselectie, heb vervolgens een jaar bij de gewestelijke selectie geschaatst en daarna tot afgelopen seizoen in het RTC onder leiding van Johan Freriksen. Sinds vorig seizoen schaats ik bij Gewest Fryslân FTC en woon ik in Heerenveen. Ik heb het erg naar mijn zin in dit team. Vorig seizoen is door corona helaas anders verlopen. Maar ik hoop dat het dit seizoen weer mogelijk is om goed samen te kunnen trainen en weer mooie wedstrijden te rijden.

We trainen zo’n tien keer in de week in allerlei verschillende vormen. De trainingen bestaan uit: schaatsen, fietsen, skeeleren, hardlopen, core-stability en krachttraining. Het schaatsen vind ik natuurlijk de mooiste training. De andere trainingen doe ik puur omdat deze bijdragen aan het beter presteren op de schaats.

Ook dit jaar moet ik weer veel zelf bekostigen: de eigen bijdrage voor het FTC, trainingskampen, reiskosten en materialen en dus ook huurkosten, omdat ik ben verhuisd naar Heerenveen. Helaas kan ik niet zo veel werken om alles zelf te bekostigen, omdat dit dan ten koste van mijn schaatsprestaties zal gaan. Ik ben erg blij met de sponsoren die mij hierin al ondersteunen! Wilt u mij ook helpen?