PR’s

100 meter: 11.40
300 meter: 26.77
500 meter: 40.10
1000 meter: 1.19.54
1500 meter: 1.59.46
3000 meter: 4.22.40
5000 meter: 8.05.82

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Marit Steunenberg en ik schaats bij Gewest Fryslân FTC. Ik ben 22 jaar oud en volg de opleiding HBO Verpleegkunde op het Saxion in Enschede. Ik zit nu in het 4e leerjaar. In september start ik met mijn minor aan NHL Stenden Hogeschool.

Op mijn zevende ben ik al begonnen met schaatsen. Eerst deed ik alleen aan shorttrack, daarna een combi met langebaan en als B1 junior heb ik de stap gemaakt om volledig over te stappen naar langebaanschaatsen. Het mooie aan langebaanschaatsen, vind ik, is dat altijd de snelste wint.

Ik ben begonnen in de baanselectie, heb vervolgens een jaar bij de gewestelijke selectie geschaatst en daarna tot afgelopen seizoen in het RTC onder leiding van Johan Freriksen.
Voor mij is het nu tijd om een nieuwe stap te maken. Mijn wens was een team in Friesland te vinden. Met nieuwe trainers, nieuwe trainingsmaatjes en trainingen in Thialf. Dit komende seizoen mag ik uitkomen voor FTC gewest Fryslân. Ik heb er heel veel zin in en we zijn inmiddels alweer volop aan het trainen.

We trainen zo’n tien keer in de week in allerlei verschillende vormen. Door corona trainen we eerst nog veel alleen en hebben we nog maar een paar gezamenlijke trainingen. We hopen dat de gezamenlijke trainingen binnenkort weer kunnen worden uitgebreid.
De trainingen bestaan uit: schaatsen, fietsen, skeeleren, hardlopen, core-stability en krachttraining. Het schaatsen vind ik natuurlijk de mooiste training. De andere trainingen doe ik puur omdat deze bijdragen aan het beter presteren op de schaats.

Ook dit jaar moet ik weer veel zelf bekostigen: de eigen bijdrage voor het FTC, trainingskampen, reiskosten en materialen en nu dus ook huurkosten, omdat ik ben verhuisd naar Heerenveen. Ik ben erg blij met de sponsoren die mij hierin al ondersteunen! Wilt u mij ook helpen?