PR’s

100 meter: 11.40
300 meter: 26.77
500 meter: 40.10
1000 meter: 1.19.54
1500 meter: 1.59.46
3000 meter: 4.22.40
5000 meter: 8.05.82

Even voorstellen

Hallo! Mijn naam is Marit Steunenberg. Ik ben één van de schaatssters van RTC Oost. Ik ben 21 jaar oud en volg de opleiding HBO Verpleegkunde op het Saxion in Enschede. In september ben ik aan het 3e leerjaar begonnen.

Op mijn zevende ben ik al begonnen met schaatsen. Eerst deed ik alleen aan shorttrack, daarna een combi met langebaan en als B1 junior heb ik de stap gemaakt om volledig over te stappen naar langebaanschaatsen. Het mooie aan langebaanschaatsen, vind ik, is dat altijd de snelste wint.

Ik ben begonnen in de baanselectie, heb vervolgens een jaar bij de gewestelijke selectie geschaatst en ben inmiddels al begonnen aan mijn vijfde seizoen in het RTC onder leiding van Johan Freriksen. Dit jaar hebben we weer een leuke en enthousiaste groep met in totaal vijftien rijders. Ook is het erg leuk dat we dit seizoen regelmatig training en advies krijgen van oud Wereldkampioen Sprint Erben Wennemars. Hier kunnen wij nog veel van leren!

We trainen zo’n tien keer in de week in allerlei verschillende vormen. Op dit moment doen we de volgende trainingen: schaatsen, fietsen, hardlopen, core-stability en krachttraining. Het schaatsen vind ik natuurlijk de mooiste training. De andere trainingen doe ik puur omdat deze bijdragen aan het beter presteren op de schaats. De meeste trainingen doen we gezamenlijk en zijn altijd gezellig met de groep, maar ook serieus. Iedereen uit het team wil namelijk het beste uit zichzelf halen.

Ook dit jaar moeten we een aantal kosten zelf bekostigen: de eigen bijdrage voor het RTC, de trainingskampen, reiskosten en materialen. In totaal ongeveer € 5000,-. Ik ben erg blij met de sponsoren en donateurs die mij hierin al ondersteunen! Wilt u mij ook helpen?