Even een update

De afgelopen maanden is er hard getraind voor het nieuwe seizoen. Eerst zagen de trainingen er wat anders uit vanwege de corona maatregelen, maar gelukkig mocht er al snel weer met het hele team getraind worden. Het nieuwe Friese team bevalt super goed. Het is erg gezellig, maar er wordt door iedereen ook hard getraind en aan de techniek gewerkt.

In mei en juni heb ik nog veel heen en weer gereden tussen Almelo en Heerenveen. Gelukkig kon ik hiervoor de auto lenen van mijn lieve opa en oma. Tijdens deze periode heb ik mijn stage bij het ZGT in Almelo met een voldoende afgerond! Hiermee heb ik het derde jaar van mijn studie afgesloten en kan ik beginnen aan mijn laatste studiejaar. Dit jaar zal nog bestaan uit een Minor aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en een stage in Heerenveen.

In augustus ben ik verhuisd naar mijn kamer in Heerenveen. Na een hoop geklus woon ik hier nu gezellig samen met drie andere schaatsers. Dit bevalt tot nu toe super. Het is erg fijn dat ik nu gewoon binnen 10 minuten op mijn fietsje bij de training kan zijn.

De faciliteiten hier in Heerenveen zijn top. Zo hebben we al aardig wat mooie ijstrainingen af kunnen werken op het zomerijs in Thialf. Naast de gebruikelijke langebaan trainingen hebben we ook shorttrack en ijshockey trainingen. Deze trainingen zijn erg uitdagend en heel leuk voor de afwisseling.

De fietstrainingen in Heerenveen zijn daarentegen even wennen; ieder fietsrondje sta je namelijk wel een keer voor een open brug te wachten. Dan merk je pas echt dat je weer in Friesland bent.

Afgelopen weekend zijn we met het team een weekend in Limburg geweest om nog een paar fietstrainingen te knallen. Hier zijn we onder andere meerdere keren de bekende Keutenberg en Cauberg op gefietst. Klimmen is natuurlijk niet echt mijn ding, maar het was erg gezellig en leuk om iedereen wat beter te leren kennen.

Vanaf vorige week zijn de ijstrainingen weer echt begonnen. Een aantal wedstrijden staan inmiddels gepland. Aankomend weekend zal ik mijn eerste trainingswedstrijdje rijden in Thialf. Het weekend erop zal ik aan de start staan van het NK Clubs. Deze wordt op 3 oktober in Thialf verreden. Hier ik mag dan uitkomen voor mijn club CSV op de 1000 meter. De eerste Holland Cup zal plaatsvinden op 17 en 18 oktober in Deventer. Ik zal jullie op de hoogte houden van het resultaat en de verdere agenda!