Het is weer hoog tijd voor een update!

Op 1 november mocht ik starten op de 1500 meter op het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf. De 1500 meter ging helaas niet zoals ik had gehoopt. In het begin ging ik mooi op tegen mijn tegenstander Roza Blokker, maar ik had te veel verval in de volle rondes. Ik eindigde op de 22e plek in een tijd van 2.02,73. Dit was wel goed genoeg voor een snelste seizoenstijd, maar ik had op beter gehoopt.

Een week na het WCKT ben ik samen met het team op trainingskamp gegaan naar Inzell. Hier hebben we hard getraind, waaronder schaatsen, mountainbiken en droogtrainingen. Ik heb hier kunnen genieten van een mooi sneeuwlandschap in de eerste paar dagen. Daarna begon het dooien en kwamen de herfstkleuren weer tevoorschijn.

Tijdens het trainingskamp in Inzell werd ik helaas weer heel erg verkouden. Desondanks reed ik een snelste seizoenstijd op de 500 meter in 40,77.

Doordat ik erg verkouden bleef heb ik mij af moeten melden voor de tweede Holland Cup van het seizoen: Kraantje Lek op 23 en 24 november. Via deze wedstrijd had ik mij kunnen plaatsen voor het NK Allround Senioren. Gelukkig heb ik nog een kans om mij hiervoor te plaatsen tijdens de Grunobokaal op 11 en 12 januari.

Op 7 en 8 december heb ik nog deelgenomen aan de derde Holland Cup in Hoorn. Hier reed ik de 500, 1000 en 1500 meter. Over mijn 1500 meter was ik erg tevreden. Tijdens deze race kon ik mijn verval erg beperkt houden. Ik eindigde op een negende plaats in 2.04,65. Dit was helaas niet genoeg om deel te mogen nemen aan het NK Afstanden op 27 december. Hiervoor had ik namelijk bij de beste zes moeten eindigen.

Het weekend vóór de Grunobokaal op 11 en 12 januari rij ik nog een leuke wedstrijd op mijn thuisbaan in Enschede. Op 4 en 5 januari vindt namelijk het Nederlands Studenten Kampioenschap Allround plaats op IJsbaan Twente. Op de planning staan een 500, 1000, 1500 en 3000 meter. Dit lijkt mij een mooie voorbereiding voor de Gruno!