World Cup Kwalificatie Toernooi

Twee weken geleden is het seizoen officieel begonnen met de IJsselcup in Deventer. Dit was tevens een plaatsingswedstrijd voor het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf en een onderdeel van de Rabo Holland Cup cyclus. Ik heb hier de 500, 1000 en 1500 meter mogen rijden. De wedstrijden gingen helaas niet zo als ik had gehoopt, maar gelukkig heb ik me wel kunnen plaatsen voor het WCKT op de 1500 meter!

Afgelopen weekend heb ik nog een trainingswedstrijdje gereden in Thialf als voorbereiding op het WCKT. Hier reed ik twee nieuwe seizoenstijden, wat betekent dat het weer beter gaat dan de vorige wedstrijden. Op de 500 meter reed ik 40.96 en op de 1000 meter 1.20.67.

Dit weekend staat het WCKT op de planning. De 1500 meter dames wordt vrijdag gereden om 18.40 uur en is live te volgen via de livestream op NOS.nl. Meer informatie over de wedstrijd kan gevonden worden op https://www.schaatsen.nl/kalender/2019/11/world-cup-kwalificatie-toernooi/

Foto: Erik de Weerd