Testen!

Rabo talentdag 7 september 2019 - KNSB Oost RTC 25

De vakantie zit er weer op! Inmiddels ben ik begonnen aan het derde leerjaar van de opleiding Verpleegkunde. Dit schooljaar zal bestaan uit een half jaar onderzoek en een half jaar stage lopen.

Daarnaast hebben we weer verschillende testen uitgevoerd. Vrijdag stond er een VO2 Max test op het programma in Papendal en zaterdag was het tijd voor de tweede Rabo Talentdag.

Zoals in mijn vorige blog geschreven stond is Rabobank vanaf dit seizoen de sponsor voor de Talentdagen. Hierdoor is het mogelijk om schaatsers op uniforme wijze te testen. De test vond wederom plaats bij de Scheg in Deventer. De testen die we moesten uitvoeren waren: een sprongtest, een balanstest, een vragenlijst, een wingate test, een enkelmobiliteitstest en een meting van beenlengte, romplengte en gewicht.

Tijdens de sprongtest wordt er gemeten hoe hoog je kan springen met twee benen, met je linkerbeen en met je rechterbeen. Daarnaast wordt de drukverdeling gemeten.

De methode die bij de balans test wordt gebruikt is de Ster Balanstest. Hierbij moeten we op één been staan terwijl we gelijktijdig met het andere been proberen om zo ver mogelijk in acht richtingen te reiken.

De wingate test is een sprinttest op de fiets. Hierbij wordt het sprintvermogen gedurende 30 seconde gemeten. Onder het sprintvermogen worden de explosieve start-kracht, het acceleratie-vermogen en de tijd dat de sprint kan worden volgehouden verstaan. De resultaten van de verschillende testen krijgen we thuis gestuurd. Aan de hand daarvan kunnen we zien of we verbeterd zijn t.o.v. de vorige keer.

Binnenkort gaan we alweer op trainingskamp naar Heerenveen en worden de eerste trainingswedstrijden weer gereden. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan en heb er veel zin in.

Foto’s Rabo Talentdag: Michael Verbeek Photography