Tijd voor een update

Zomerijs Thialf 5 - foto Michael Verbeek - Marit Steunenberg

Het is weer tijd voor een korte update! De afgelopen weken zijn voor mij een drukke periode geweest met school, stage en sporten. Gelukkig heb ik mijn stage met een voldoende afgerond en heb ik al mijn studiepunten van het tweede leerjaar gehaald! 🙂

Vorige week stond het eerste trainingskamp van dit seizoen op het programma. Tijdens het kamp verbleven we in twee vakantiehuisjes op Villapark de Weerribben in Paasloo. Vanaf deze locatie hebben we meerdere mooie fietsritten gemaakt of zijn we met de auto naar Heerenveen gereisd om te schaatsen. Naast verschillende fiets- en ijstrainingen hebben we ook nog atletiek en corestability trainingen uitgevoerd. De eerste vijf dagen van het trainingskamp zijn mooi in beeld gebracht door ons teamgenootje Stefan, die helaas niet mee kon trainen door een blessure. De video’s kunnen hieronder bekeken worden.

De eerste dag van het kamp verzamelden we in de middag in Thialf voor de eerste schaatstraining. Na de training zijn we naar de huisjes gegaan en hebben we onze spullen uitgepakt. Hierna zijn we bijna direct begonnen met het koken van de warme maaltijd, omdat er nog een tweede training op het programma stond. Voor het ontbijt, het middageten en het avondeten hadden twee teamgenootjes, Eline en Amee, een mooi schema gemaakt zodat iedereen een steentje bijdroeg en het klaarmaken of klaarzetten soepel kon verlopen. In de avond hebben we nog een atletiek training afgewerkt met meerdere sprintjes onder leiding van oud wereldkampioen sprint Erben Wennemars.

De tweede dag stond de wekker vroeg, omdat we alweer om 8.00 uur ‘s ochtends op het ijs moesten staan voor een duurtraining. Later in de middag hebben we een fietstochtje gemaakt in de mooie omgeving van de Weerribben van 1,5 uur.

De derde dag begonnen we met een fietstocht van ongeveer 50 kilometer en sloten we af met een leuke sprinttraining op het ijs. Tijdens deze training werden de eerste startjes van het seizoen weer gemaakt.

De vierde dag was een rustige dag. In de ochtend zijn we naar Thialf afgereisd om daar in de Warming-Up hal een corestability training af te werken. Door het slechte weer hadden we besloten om de training binnen in plaats van buiten te doen. In de middag trakteerde Annebet op een gebakje voor haar verjaardag en hebben we even binnen gezwommen.

Op de vijfde dag stonden er twee snelheidstrainingen op het programma. Eentje om 10.00 uur op het ijs en de andere om 15.30 op de fiets. In verband met het slechte weer werd er wederom besloten om de training binnen uit te voeren. Dit kon prima op de mooie wattbikes in Thialf.

De zesde dag begon met een intervaltraining op het ijs. Deze training werd samen met de rijders van RTC Midden en RTC Zuid uitgevoerd. In de middag hebben we weer een fietstocht in de omgeving gemaakt. Hierna hebben we ons snel gedoucht en omgekleed, zodat we nog konden kijken naar de Mass Start van twee teamgenootjes.

Op de laatste dag van het kamp stond er nog een vroege ijstraining van 8.00 ‘s ochtends op het programma. Hierna hebben we de huisjes opgeruimd en schoongemaakt, en zijn we weer naar huis gegaan. Het was weer een leuk kamp met tussendoor veel spelletjes en gezelligheid.

Foto: Michael Verbeek Photography
Filmpjes: Stefan Westenbroek