Rabo Talentdag Oost: testen!

Rabo testdagen - Marit Steunenberg

Gisteren was de eerste Rabo Talentdag voor KNSB Oost RTC. Vanaf dit seizoen is de Rabobank de sponsor voor de Talentdagen. Hierdoor is het mogelijk om de rijders van RTC’s en talenten van baanselecties en verenigingen op uniforme wijze te testen. Twee keer per jaar is er een testdag in de regio. Voor regio Oost is de testlocatie de Scheg in Deventer.

Een hele nieuwe ervaring, samen met het hele team in een sportzaal tegelijk verschillende tests afwerken. Voor de KNSB de mogelijkheid om alle gegevens goed te kunnen vergelijken. Alle rijders worden immers op precies dezelfde manier getest en onder dezelfde omstandigheden.

We moesten de volgende testen uitvoeren: een wingate test, een balanstest, een mentale test, een sprongtest, een enkelmobiliteitstest en een meting van beenlengte, romplengte en gewicht. Het is de bedoeling dat deze testen twee keer per jaar worden uitgevoerd.

Enkele testen waren nieuw, andere testen heb ik al regelmatig ondergaan bij de sportarts. Fijn dat deze testen nu centraal worden geregeld en uitgevoerd. En erg mooi dat er zoveel vrijwilligers waren om de testen met ons uit te voeren!

Rabo testdagen - Marit Steunenberg