10e en 3 PR’s op KPN NK Allround!

Afgelopen weekend, 26 & 27 januari, mocht ik starten op het KPN NK Allround. Voor deze wedstrijd had ik mij geplaatst via een goed eindklassement op de Grunobokaal op 8 & 9 december. Vanaf deze wedstrijd heb ik mooi naar het NK toe kunnen werken. De week voor het NK reed ik nog een laatste trainingswedstrijd in Heerenveen om te kijken hoe ik ervoor stond. Deze trainingswedstrijd leverde twee mooie persoonlijke records op op de 500 en
1000 meter. Mijn 500 meter tijd werd aangescherpt naar 40.71 en mijn 1000 meter tijd naar 1.19.54. Dit gaf mooi vertrouwen voor het NK!

Op zaterdag begonnen de Nederlandse Kampioenschappen Allround met een 500 meter. Op deze afstand mocht ik starten in de laatste rit tegen oud-teamgenoot Sanne in ‘t Hof. Ik won de rit in een nieuw persoonlijk record (40.10) en werd hiermee verrassend 4e!

Minder dan een uur later stond de 3000 meter alweer op het programma. Ik startte in rit 4 tegen Femke Markus. Femke ging snel van start en won de rit. Ik reed opnieuw een persoonlijk record en finishte in 4.22.40. Drie seconden van mijn oude pr af! De tijd leverde een 15e plek op en een 10e plek in het tussenklassement.

Op zondag werd de 1500 meter gereden. Degenen die na deze afstand in de top 8 stonden mochten ook nog de afsluitende 5000 meter rijden. Op de 1500 meter startte ik in rit 6 tegen Aveline Hijlkema. We gingen snel van start en gingen mooi tegelijk tegen elkaar op. Tot de laatste meters was het nog spannend wie de rit zou winnen. Uiteindelijk won Aveline de rit met 0.02 seconde verschil. Ik finishte weer in een dik persoonlijk record met een tijd van 1.59.46! De 9e tijd en voor het eerst onder de 2 minuten.

Ik ben super tevreden over dit toernooi met 3 mooie persoonlijke records en een 10e plaats in het eindklassement! Ik wil graag iedereen bedanken voor het meeleven en de leuke berichtjes. En mijn sponsoren: bedankt voor jullie steun. Ook wil ik graag mijn trainer Johan Freriksen bedanken voor het coachen!

De komende tijd staan er voor mij nog twee wedstrijden op de kalender. Op 9 & 10 februari rij ik nog een Holland Cup Afstanden in Tilburg en op 2 & 3 maart rij ik nog het NK Neo-Senioren in Deventer.

Foto’s: Erik de Weerd