Plaatsing voor het NK Allround

Afgelopen weekend stond ik aan de start van de Gruno Bokaal in Groningen. Dit is een Allround toernooi over de afstanden 500, 1500, 3000 en 5000 meter, en een plaatsingswedstrijd voor het NK Allround. De omstandigheden waren erg goed met een lage luchtdruk en mooi ijs. Ook erg leuk dat mijn hoofdsponsor Hans Morsink (MedZ Europe) en oom Adri en Henri helemaal naar Groningen kwamen om te kijken en aan te moedigen! Op de eerste dag stonden de 500 en 3000 meter op het programma. Op de 500 meter reed ik een goede race, wat resulteerde in een klein persoonlijk record in 41.30. Deze tijd was goed genoeg voor een zilveren medaille! De 3000 meter was een redelijke race. Ik finishte in een tijd van 4.31,44. Dit was de achtste tijd op deze afstand. Na de eerste dag stond ik op een prima zesde plek in het tussenklassement.

Op de tweede dag stonden de 1500 en 5000 meter op het programma. De top 12 rijders in het tussenklassement na de eerste drie afstanden mochten de afsluitende 5000 meter rijden. De 1500 meter ging weer goed en leverde een mooie derde plek op! Met een eindtijd van 2.04,78 was ik weer een plekje opgeschoven in het klassement naar de vijfde plaats. Dit betekende dat ik dus ook mocht starten op de 5000 meter. Voor mij was het de eerste keer dat ik een 5000 meter gereden heb. Uiteindelijk finishte ik in een tijd van 8.05,82. Hiermee werd ik tiende op deze afstand en eindigde ik als zevende in het eindklassement. Met een zevende plek in het eindklassement heb ik me geplaatst voor het NK Allround op 26 & 27 januari in Heerenveen. Ik kijk er erg naar uit om weer mee te mogen doen aan dit toernooi!